IMPROVISOIDUT NÄYTELMÄT

Koko illan improvisoidussa näytelmässä ei ole käsikirjoitusta vaan näyttelijöiden, muusikoiden sekä vierailevan valosuunnittelijan luovuus päästetään valloilleen yleisön ideoista inspiroituneena. Näin synnytetään yhdessä joka kerta ennennäkemättömiä, hauskoja, koskettavia, tarinoita ja ainutlaatuisia maailmoja.

Koko illan näytelmän pituus on noin kaksi tuntia ( sis. väliajan).

Riskiryhmän luomat pitkät improvisoidut näytelmät

KRIISIKOMEDIA

Ahdistaako ilmastonmuutos, haiseeko kumppanin henki? Onko lapsella uhma tai painaako korona?

Kriisikomedia on hillittömän hauska improvisoitu esitys, jonka keskiössä ovat niin pienet kuin suuretkin kriisit. Naurun on sanottu olevan suurinta terapiaa, ja sitä tässä esityksessä riittää! Illan aikana käsiteltävä kriisi valitaan yhdessä yleisön kanssa, joten jokainen Kriisikomedia muotoutuu paikalla olevan yleisön ideoiden pohjalta. Kriisikomedia sai ensi-iltansa Kulttuuritehdas Korjaamolla vuonna 2019.

SEITSEMÄN KUOLEMAN SYNTIÄ

Kulttuuritehdas Korjaamon syntiset keskiviikot Riskiryhmän seurassa. Vaihtuvan synnin lisäksi yleisö valitsee esitykselle illan teeman. Helsingin Korjaamolla vuonna 2018 ensi-iltansa saaneessa esitys konseptissa nähtiin muun muassa musikaali ahneudesta, dekkari himosta ja komedia vihasta.

SNAP – LEIPÄÄ JA SIRKUSHUVEJA

Snap on spontaanisti reagoiva, mustan huumorin sävyttämä esitys, joka kommentoi ja juhlistaa digitalisoituvaa arkeamme. Siinä ruoditaan päivän kuumimpia puheenaiheita ja sosiaalisen median ilmiöitä. Lyhyet improvisoidut näytelmät ja katsojien kanssa ideoidut kohtaukset muodostavat puolitoistatuntisen kokonaisuuden. Lavalla viihdyttävät kolme näyttelijää ja muusikko. Snap- on kehitetty yhteistyössä ohjaaja Hilkka-Liisa Iivanaisen kanssa ja esityksen ensi-ilta oli Teatteri Jurkassa vuonna 2016.

PÄIVÄN LÖÖPPI

Päivän lööppi eli improvisoitu ajankuva. Ryhmän kehittämä koko illan esitys, joka alkaa yleisön valitsemasta päivän uutisesta ja siitä nousseista aiheista. Näin ajankohtaista esitystä ei ole lavalla ennen nähty. Päivän Lööppiä esitettiin muun muassa Kulttuuritehdas Korjaamolla vuonna 2015.